Mobiele app laten ontwikkelen - HybrIT

Een mobiele app ontwikkelen

Je wilt een mobiele app laten ontwikkelen. Onze eerste vraag is dan: van welke functies van een telefoontoestel wil je gebruik kunnen maken in de mobile app? Denk aan camera, bluetooth en notifications. En moet de mobiele app beschikbaar zijn in de Google Play en/of App Store? Daarin zitten o.a. de verschillen om de juiste keuze te maken over hoe je mobiele apps wilt laten ontwikkelen. Een mobiele app bouwen, kunnen we met verschillende technieken. Onze portals zijn schaalbaar op ieder device, dus ook op een mobiele telefoon, maar dit betekent niet dat het daarmee alle functionaliteiten van een app heeft.

“Het is essentieel om goed in kaart te brengen wat en wie jij als bedrijf met de mobile app wilt bereiken.”

Ron Planken, Senior Frontend Developer

Voordelen van een mobiele app

  • Vergroot het gebruiksgemak van klanten en medewerkers

  • Automatiseer handmatige formulieren

  • Verhoog de uitstraling en professionaliteit van je bedrijf

  • Bereik meer potentiële nieuwe klanten

Mobiele app QR code HybrIT

Verschillende typen mobile apps

Een Progressive Web App

Een Progressive Web App (PWA) is een website die je van (een beperkt aantal) functies van je gsm toestel gebruik kunt laten maken, zoals locatie ophalen en camera (beperkt)*. De app is niet beschikbaar in de App store en Google play. Een Progressive Web bouwen, kan een goede keuze zijn als je als bedrijf precies weet wie je gebruikers zijn en niet gevonden hoeft te worden door (nieuwe) externe partijen. De app is daarnaast direct benaderbaar via een laptop of desktop.

*PWA techniek wordt steeds verder uitgebreid. We volgen de ontwikkelingen op de voet.

Een Native mobile app

Een Native app laten ontwikkelen kan een logische keuze zijn als je mobiele app wel in de App store en Google play moet staan en als er maximale performance nodig is voor werking van de mobiele app. Bijvoorbeeld bij een 3D game en als je gebruik wilt maken van alle functies van een Android telefoon én Iphone. Een native app is wel de meest dure variant om een mobile app te laten maken. Dit komt door de dubbele ontwikkelkosten: de mobiele app moet feitelijk op twee verschillende platforms gebouwd worden.

Een Hybride mobile app

Een Hybride app laten maken wordt vaak gekozen omdat deze in één ontwikkelomgeving gebouwd wordt en beschikbaar is voor zowel IOS als Android telefoons. De mobiele app kan geüpload worden in de App Store en Google Play en je kunt gebruik maken van veel functies van je telefoontoestel zoals; camera, notifications, bluetooth en locatie. De app wordt één keer gebouwd en wordt als twee mobiele apps opgeleverd.

Hoe verhoog je de businesswaarde met een hybride app?

Een hybride app laten maken is één ding, maar het gaat uiteindelijk om de businesswaarde. Deze kan enorm verhoogd worden door de hybride app te koppelen aan CRM & ERP systemen en/of WMS software. Zo kan je actuele data uit je bronsystemen tonen in de app, persoonlijke gegevens realtime laten verwerken in je backoffice systemen en offerteaanvragen direct richting de juiste afdeling sturen.

Bij het laten maken van een hybride app is aandacht voor het gebruiksgemak en een professionele uitstraling belangrijk, maar om de businesswaarde te vergroten zijn slimme API koppelingen essentieel. Kies daarom altijd voor een softwareleverancier die kennis heeft van integratie om je CRM, ERP en/of WMS software (zowel nieuwe als oudere software) en in- & externe databases te koppelen aan de hybride app die je laat maken.

businesswaarde verhogen met mobile app - hybrit

De voordelen van een hybride app

Ontwikkelkosten

Een hybride app laten maken, blijkt voor onze klanten doorgaans de beste keuze ten opzichte van een native app, web app of Progressive Web App (PWA)*. Waar we een native app op twee platforms moeten maken, namelijk voor iOS (Apple) en Android, maken we een hybride app in één ontwikkelomgeving. Lagere ontwikkelkosten dus.

Time-to-market

Een hybride app is snel te uploaden in de App Store en Google Play Store. Met andere woorden: je kunt je nieuwe app (bijna) direct lanceren! Bij een native iOS app kan dit 5 dagen duren. Dit komt door de extreem hoge acceptatiecriteria die Apple stelt aan het uploaden van nieuwe apps en nieuwe functionaliteiten aan bestaande apps, waardoor er een langere time-to-market ontstaat. Een hybride app staat doorgaans binnen 24 uur in de App & Play store.

App Store & Google Play Store

Een hybride app staat snel in de App Store en Google Play Store en heeft dezelfde professionele uitstraling als een WPA of native app. Door een hybride app te laten maken, wordt de app één keer gebouwd en beschikbaar gesteld voor zowel iOS als Android toestellen.

Toestel functies

Een hybride app maken, geeft de mogelijkheid om de standaardfuncties van je telefoontoestel te gebruiken. Daar waar een Progressive Web App (PWA) nog veel beperkingen kent voor het gebruik van toestel functies, heb je daar bij het laten maken van een hybride app geen last van. Denk aan:

  • Het gebruik van de camera
  • Versturen van push notifications
  • Koppelen van apparaten met bluetooth
  • Ophalen van (huidige) locatie (GPS)

Clickable demo

Waar andere app software leveranciers vaak direct starten met de bouw van je mobiele app, maken wij eerst een clickable demo waarin de eisen en wensen voor de mobile app visueel gemaakt zijn. Wij hebben gemerkt dat als klanten de clickable demo doorlopen, regelmatig tot de conclusie komt dat dit toch niet helemaal is wat ze willen: wat wij volledig begrijpen! We kunnen dan direct in de demo o.a. slepen met teksten, knoppen, iconen en aanpassingen doen en functionaliteiten toevoegen. Een demo is daarnaast handig om de interne organisatie te informeren over de komst van de nieuwe mobiele app.

“Een hybride app is snel te lanceren, kostenefficiënt en levert veel gebruiksgemak op.”

Perfecte Mobiele App Laten Maken

In 7 stappen een portal bouwen

No-nonsense werken aan resultaat. Daar houden we van! Meer weten over onze werkwijze?

LEES VERDER

Let’s meet Requirements gathering Clickable demo - prototyping Delivery MVP DevOps Feasibility check Agile Development - building MVP

In 7 stappen een portal bouwen

No-nonsense werken aan resultaat. Daar houden we van! Meer weten over onze werkwijze?

LEES VERDER

Let’s meet Requirements gathering Feasibility check Clickable demo prototyping Agile Development - building MVP Oplevering MVP DevOps

App ontwikkelsoftware

HybrIT heeft app ontwikkelsoftware gebouwd waarbij we snel en relatief betaalbaar mobile apps ontwikkelen. De software heeft standaard API koppelingen met ERP, CRM en WMS systemen. Hierbij maakt het niet uit of we de mobile apps maken als WPA, Native of Hybride app. Op het HybrIT platform is maatwerk uiteraard ook mogelijk. Na oplevering van de mobiele app is het aan jou de keuze of je gebruik wilt maken van onze support of het beheer van de mobile app wilt overdragen aan je eigen development team.

Meer weten over HybrIT? Of wil je een keer met ons mee naar zo’n event?