De opdracht in bullet points

  • Het automatiseren van de registratie van de werkzaamheden, de uren, de onderhoudshistorie en de werkroosters van de monteurs wereldwijd
  • Tijdwinst door informatiestromen intern te automatiseren

“Slimme API integratielaag gebouwd en gekoppeld aan mobile device van monteurs van Bolier in samenwerking met het development team van de klant.”

Thomas Heuring, Eigenaar HybrIT

Het resultaat in bullet points

  • Corporate portal en mobiele app
  • Flinke besparing op operationele kosten
  • Drastische vermindering van de administratieve lasten voor de monteurs en de aanverwante afdelingen op het hoofdkantoor
  • Informatie is nu actueler, bevat minder fouten en is sneller gecommuniceerd
  • Er is was geen ‘freeze’ van de business nodig bij dit project

De opdracht

Bolier levert motoren voor vrachtschepen die over de hele wereld varen. De monteurs van Bolier werken dan ook wereldwijd. Dit vergt nauwe afstemming op afstand tussen monteurs, klanten en het hoofdkantoor van Bolier. Om dit in goede banen te leiden, is het noodzakelijk dat de monteurs hun werkzaamheden en hun uren registreren voor o.a. facturatie, onderhoudshistorie en werkroosters. De developers van HybrIT hebben het mogelijk gemaakt dat monteurs slechts één keer hun werkzaamheden en gewerkte uren hoeven in te voeren op hun mobile device. Door deze data door te sturen met één klik op de knop beschikt de interne organisatie in Nederland over alle informatie die nodig is voor verdere afhandeling en afstemming met klanten.

Randvoorwaarden: De klant koos voor een API technologie waarbij HybrIT zoveel mogelijk code zou hergebruiken.

Het resultaat

Dit project heeft een flinke besparing op operationele kosten gerealiseerd. De administratieve lasten voor monteurs, managers en finance afdelingen van Bolier zijn drastisch verminderd. De informatie in de CRM systemen zijn actueel én bevatten minder fouten én controle slagen door de eenmalige invoer. Door de databases en applicaties te koppelen via een API integratielaag is de oplossing tevens toekomstbestendig en eenvoudig uit te breiden.

“Omdat de gekozen techniek vrij nieuw is en de klantomgeving volledig nieuw was voor mij, is de leercurve heel stijl geweest. Ik leerde daardoor iedere dag wat nieuws en ik kon mijn visie over software development goed gebruiken en de organisatie hierin meenemen. Ik vond het gaaf dat we voor ons project moesten schakelen met externe partijen over de hele wereld. Daarnaast bleek de API integratielaag en het gekozen platform een zeer goede keuze te zijn van Bolier: ik ben geen enkele technische beperking tegengekomen.”

Paul Huisman, Integratie Specialist HybrIT

Meer weten?