MAN Truck & Bus levert vrachtwagens voor langeafstands- en distributieverkeer en zijn marktleider in trucks voor bouw- en tractieverkeer met meer dan 100 jaar ervaring.

Business vraagstuk

Inkoop van MAN onderdelen door garages bij aangesloten dealers in Nederland mogelijk maken via één online dealerportal voor een gereguleerd verkoopproces en geautomatiseerd logistiek proces.

“We hebben een oplossing gerealiseerd die zeer goed aan de initiële requirements van het project voldoen. Ik ben dan ook tevreden met wat er is neergezet. De samenwerking met HybrIT ervaren wij altijd goed. De flexibiliteit en mogelijkheden tot inzet vinden wij zeer prettig werken. Ik zou HybrIT zeker aanbevelen bij andere bedrijven.”

Lead Software Engineer/Architect bij MAN

Het resultaat

Een dealerportal dat inkoop mogelijk maakt voor garages bij alle aangesloten dealers. Daarnaast biedt het dealerportal de mogelijkheid om magazijnsystemen te koppelen ten behoeve van voorraadbeheer en orderpicking. Het offerteproces is geautomatiseerd en er is een gepersonaliseerde offerte opmaaktool (o.a. kortingsmodule) geïntegreerd. Daarnaast worden bestellingen bij MAN nu gebundeld aangeboden bij de betreffende dealer waardoor besparing op vervoerskosten gerealiseerd zijn.

In bulletpoints

  • Dealerportal gebouwd
  • Makkelijk uitbreidbaar & onderhoudbaar
  • Generiek platform dat ook ingezet is voor andere labels binnen dezelfde holding
  • 10+ custom plugins gebouwd (los in te zetten of parallel geschakeld)
  • PIM ( Product Inventory Management) beschikbaar gemaakt voor niet-developers die live wijzigingen kunnen aanbrengen
  • Rollen ingebouwd in PIM voor het beheer
  • Schaalbaarheid tot oneindig aantal producten en dealers
  • SEO ready in meerdere talen

“Ik heb nauw samengewerkt met de lead developer en ik erg ben trots op het resultaat: hoge businesswaarde leveren in zeer korte tijd. We hebben in een paar weken niet alleen alle gewenste functionaliteit gebouwd, getest en uitgeleverd, maar ook de mogelijkheid gerealiseerd om functionele aanpassingen direct live te zetten. We kunnen zien dat het dealerportal echt werkt en dat geeft zoveel voldoening! Er is veel activiteit op het dealerportal en heeft veel potentie om de omzet te verhogen.”

Haris Spahija, Full Stack developer HybrIT

Meer weten?