Stater is de grootste hypothecaire dienstverlener in de Benelux. Zij ondersteunen geldverstrekkers op het gebied van hypothecaire dienstverlening richting consumenten. In Nederland verzorgt Stater meer dan 40% van alle hypotheken, daarmee is Stater verreweg marktleider in Nederland.

Business vraagstuk

Stater bedient specifieke doelgroepen middels eigen portalen, denk daarbij aan consumenten, notarissen en adviseurs. Om het adviseursportaal nu nog meer aan te laten sluiten bij de verwachtingen en wensen van adviseurs is er besloten voor het bestaande portaal een nieuwe gebruikersinterface (UI) te laten bouwen en tevens nieuwe functionaliteiten toe te voegen.

Wat bevat het nieuwe portaal?

  • Overzichtelijk dashboard waarin de meest urgente hypotheekaanvragen voor het completeren van dossiers worden getoond;
  • Duidelijk overzicht per dossier wat de status is, waarbij direct te zien is welke documenten nog ontbreken;
  • Overzicht van alle klanten van de betreffende adviseur;
  • Brieven vanuit Stater worden middels een notificatie direct getoond in het dashboard en in het individuele dossier;
  • Nieuwe aanvragen & geüploade documenten via het portal worden direct getoond in de Mid-Office van Stater;
  • Via een digitale nieuwsrubriek is het mogelijk geworden om media en video’s vanuit Stater of geldverstrekkers te delen met de adviseurs via het portaal;
  • De adviseur kan via zijn E-adviseur portaal meekijken met zijn klant via het consumentenportaal.

Resultaat

Het E-adviseur portaal is verbeterd en geeft een duidelijker overzicht van de leningen die een advieskantoor in het acceptatieproces heeft zitten en inzicht in de bijbehorende documenten. Voor een aantal geldverstrekkers is het mogelijk gemaakt alle benodigde bestanden in E-adviseur te uploaden. Via het portaal kan de adviseur meekijken met zijn klant, de status van de dossiers inzien en kijken welke acties in het hypotheekproces nog ondernomen moeten worden. Ook beschikt het portaal over een digitale nieuwsrubriek die geldverstrekkers in staat stelt om belangrijk nieuws met samenwerkende adviseurs te delen.

“We hebben de samenwerking met HybrIT als heel positief ervaren. De collega’s met wie we gewerkt hebben waren erg kundig, behulpzaam en prettig om mee samen te werken. Het project is niet altijd soepel verlopen vanwege het ontbreken van een scrummaster aan onze kant en aanpassingen die tijdens de bouw nog naar boven kwamen. Het was fijn dat de collega’s van HybrIT hier flexibel mee omgingen. Ze hebben verstand van het werk dat ze doen en we zijn dan ook tevreden met het resultaat: een vernieuwd portaal voor de adviseurs.”

Stater - HybrITRenate Klein, Manager Innovatie Stater

Bullet points

  • Portaal is responsive gebouwd voor alle devices

  • Aansluiting gerealiseerd op nieuw gebouwde API koppelingen met de Mid- en Back-Office van Stater

  • Performance verbetering gerealiseerd waardoor het gebruikersgemak van het portaal is toegenomen

“Ik heb 7 maanden aan dit project mogen werken. De grootste uitdaging was dat er met vier teams aan het project gebouwd werd, zowel backend als design teams, verdeeld over 4 landen. Het heeft veel tijd gekost om de user flows in detail uit te werken. Hierdoor is er een nauwe samenwerking ontstaan tussen de developers en designers. En dat zie je terug in het eindresultaat. Zowel technisch als functioneel. Daar ben ik trots op! Ook dat we met het team veel werk verzet hebben en de deadline hebben gehaald voor dit ingewikkelde project.”

Nora Blomaard - HybrITNora Blomaard, Software developer HybrIT

Meer weten over HybrIT? Of wil je een keer met ons mee naar zo’n event?