The Hiller Companies is gespecialiseerd in branddetectie- en blussystemen. Van sprinklerinstallaties tot brandalarmsystemen voor zowel commercieel als industrieel gebruik. Klanten zijn de marine, overheden, defensie, vliegmaatschappijen en onderwijsinstanties. Maar ook kleinere bedrijven, pompstations en zelfs nucleaire testfaciliteiten. Vanuit 21 locaties verspreid over de VS en met meer dan 800 werknemers in dienst zorgen zij door het hele land en op zee voor brandbeveiliging.

Business vraagstuk

 • Hoe krijgen zowel de technici als de klanten van The Hiller Companies real-time access tot de planning, offertes en locatievoorzieningen?
 • En hoe maken we deze gegevens inzichtelijk?

“Wat krijg je als je vijf bevlogen developers samenbrengt met een Amerikaans bedrijf gericht op brandpreventie? Een team dat verder gaat dan agile werken en een dijk van een mobiele app neerzet. Trots!”

Thomas Heuring, Eigenaar HybrIT

The Hiller Companies in bullet points

 • API koppelingen aan ERP systeem
 • Technisch & functioneel ontwerp
 • Design & bouw mobiele app
 • Schaalbaarheid tot oneindig aantal gebruikers
 • Continuous Delivery
 • Authenticatie
 • Scrum / Agile

Het resultaat

Deze mobiele app verzamelt real-time alle belangrijke gegevens en biedt actuele inzichten voor de klant. Zoals de planning, reparaties, offertes voor nieuwe installaties, locatievoorziening van de technici en offertes. Makkelijk en overzichtelijk. Intern wordt de app ook gebruikt: business unit managers en sales werknemers hebben veel meer grip op de data. De mobiele app sluit goed aan op het huidige systeem en neemt de gebruikers bij de hand in deze digitale transformatie.

De toekomst

Doordat deze mobiele app actief data opvraagt en verzamelt, vormen deze gegevens de basis voor prognoses. Bijvoorbeeld wanneer het aannemelijk is dat een onderdeel van het brandbeveiligingssysteem in een specifiek gebouw van een universiteitscampus vervangen zal moeten worden. Wij voorspellen dat het belang van deze automatische alerts in de toekomst van The Hiller Companies een grotere rol gaat spelen.

Technische uitdagingen

 • veilige exposure door authenticatie
 • de mobiele app goed laten aansluiten op het huidige ERP-systeem
 • schaalbaarheid van het product
 • ontwikkelsnelheid binnen budget en oplevertermijn

Het DNA van de app

Wij geloven in de CI/CD filosofie (Continuous Integration / Continuous Delivery) en hebben op basis hiervan in rap tempo kunnen itereren en bouwen. Software veranderingen werden direct geïntegreerd en getest. Mede door het functionele karakter van Kotlin en Spring als webframework komt de app helemaal tot z’n recht. Daarbij draait de app helemaal in de cloud, wat er voor zorgt dat de infrastructuur kan meegroeien met het succes van deze mobiele app.

A team effort

“Wij developers waren in de eerste fase al bij het project betrokken. Starting from scratch. Daardoor was er ruimte voor creativiteit en konden we samen op zoek naar de beste oplossing. Het komt niet vaak voor dat er geen vooraf uitgestippelde route is, dus dit gaf echt een kick! Credits voor The Hiller Companies voor dit vertrouwen.”

Marthijs Berfelo, Full Stack developer HybrIT

“Deze app is gebouwd met de gedachte: tien of honderdduizend gebruikers? Het gebruik moet makkelijk en altijd goed gaan. Dat is wat we hebben waargemaakt. De mobiele app is robuust, snel en staat als een huis. Door het bijna dagelijkse en persoonlijke contact met The Hiller Companies ontstonden er gelijkwaardige discussies en snelle oplossingen. Hierdoor kon ik het project sturen en hen daarin meenemen. Het resultaat hiervan is dat we samen in een relatief korte tijd een mooie MVP hebben neergezet.”

Ron Planken, Full Stack developer HybrIT

Share knowledge, build together

De reden waarom wij deze case met je willen delen is omdat wij geloven dat ervaringen uitwisselen elkaar versterkt. Een soort digitale kruisbestuiving: share knowledge, build together. Meeliften op het succes van dit project? Graag! Neem contact op met ons op.

Meer weten over HybrIT? Of wil je een keer met ons mee naar zo’n event?