PON Power is de officiële dealer van CAT. Zij ontwerpen en bouwen zware machines voor de weg- en waterbouw en mijnbouw. Ook produceert het bedrijf generatorsets en andere apparatuur aangedreven door dieselmotoren en gasturbines. PON Power distribueert de CAT apparatuur en machines al meer dan 90 jaar.

Business vraagstuk

PON Power wil een online portal voor klanten en medewerkers om klant- en productgegevens te kunnen inzien, waaronder: de actuele locatie van de PON Power CAT apparatuur en machines, de eigenaar en de onderhoudsgeschiedenis.

Het resultaat

Een klantenportaal en mobile app (PON Power Locater) waar men op een kaart kan zien waar de apparatuur en machines zijn – gebaseerd op adresgegevens of GPS – en wat de onderhoudsgeschiedenis is. Medewerkers kunnen ook de fleet van hun monteurs bijhouden en zo efficiënter onderhoud aanbieden aan hun klanten. Klanten kunnen inloggen om hun apparatuur in te zien met links naar productpagina’s.

In bulletpoints

  • Een platform waar je apparatuur en machines kunt zien op een kaart die gebruik maakt van moderne standaarden
  • Alle data <5 jaar is zoekbaar gemaakt
  • Schaalbaarheid tot oneindig aantal apparaten
  • Inloggen op twee manieren (via een medewerker- en klantaccount)

“Ik vind het altijd een leuke uitdaging om verschillende datastromen samen te voegen om zo nog meer informatie aan de klant te laten zien zonder overzicht te laten verliezen. Je voegt hiermee zo immens veel businesswaarde toe aan applicaties.”

Mark Hendriks, Full stack developer HybrIT

Meer weten?